Общинският културен институт във Видин реализира успешно важен проект. Той е

...
Коментари Харесай

Общинският културен институт „Дунав“ във Видин реализира успешно важен проект

Общинският културен институт във Видин осъществя сполучливо значим план . Той е финансиран от народен фонд „ Култура “ по „ Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти “.

На заключителната конференция по плана през днешния ден в Културен център „ Жул Паскин “ участваха шефът на Общински културен институт (ОКИ) Юлияна Димитрова, ръководителят на плана Славена Петрова, членове на екипа, медии и жители.

Общата цел на плана е да обезпечи модерно съоръжение за културния институт и да осъществя два юбилейни концертни спектакъла , отдадени на 50 години от основаването на Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “ и на 60 години от одобряването на Градския духов оркестър – Видин.

По плана е закупена нова озвучителна техника, направени са парадни костюми за Градския духов оркестър . Проведени са четири концерта: два на АНПТ „ Дунав “ и два на оркестъра. Създаден е интернет уебсайт на ОКИ „ Дунав “ за разпространение на активността му, както и на богатото танцово и музикално изкуство на Северозапада.

Общата стойност на плана е 51,078.40 лева и е с дълготрайност до 31.12.2023 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР